Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismA apărut numărul 10 al revistei CONCEPT


Revista este editată de Departamentul de Cercetare din cadrul UNATC I.L.Caragiale.

     Cele zece numere cuprind articole despre cinci ani de spectacole, cercetări teatrale, conferinţe, oaspeţi şi evenimente care s-au întâmplat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale.
CONCEPT 10 se deschide cu un dosar dedicat regizorului Radu Penciulescu, care de curând a împlinit 85 de ani. Materialul cuprinde şi un interviu realizat acum 43 de ani de Ludmila Patlanjoglu, studentă în acea perioadă a secției Teatrologie-Filmologie, şi apărut în revista IATC-ului, coordonată atunci de asistentul universitar George Banu.
Revista CONCEPT este acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS) categoria B şi indexată în baze de date internaţionale precum Central and Eastern European Online Library (CEEOL) şi Platforma Editorială Română SCIPIO.
Revista are un sumar care reflectă idei şi experienţe în domeniul cercetării artistice şi ştiinţifice, ordonate de lect. univ. dr. Mihaela Bețiu, redactorul-coordonator al tuturor numerelor de până acum.  
Pe parcursul celor cinci ani de existență, revista a publicat şi materiale inedite, semnate de nume sonore ale teatrului mondial: Richard Schechner, George Banu, Monique Borie. Au fost publicate lucrări ale simpozionului de shakespeorologie organizat de către Festivalul Shakespeare de la Craiova.

         
 
 


Tags: revista concept a unatc, unatc

Comments: