Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Film digital la Kinofest, 26 – 28 septembrie


A 8-a ediţie a Festivalului de Film Digital “bagă filme” în 4 locaţii diferite: Cinemateca Union, Energiea Pub, Centrul Cultural Independent Carol 53 şi Grădina cu filme.

     Ingrediente kino: animaţii, filme de ficţiune, videoclipuri, microfilme. Programul are o bună selecţie din domeniul digital: peste 200 de scurtmetraje (premiere în România), dintre care 67 în competiţie, programe de filme germane, filme spaniole, filme japoneze, producţiile unor şcoli de animaţie franceze (Gobelins şi ArtFx).
Competiţia de Micromovie are loc online - www.kinofest.com (1- 28 semptembrie). Filmele finaliste sunt disponibile pentru vizionare pe internet şi pot fi votate de public, iar producţia care adună cele mai multe aprecieri este desemnat câştigătoare. Competiţiile de Animaţie (32 de filme) şi Ficţiune (20 de filme) sunt proiectate la Cinemateca Union şi jurizate de profesionişti. 
Juriul de animaţie: Cristina Zaharia, critic de film, Radu Tinc, art director, grafician şi animator, Bogdan Lazăr, regizor de animaţie, Eugen Erhan, desenator, Andrei Cotruţ, desenator. 
Juriul de ficţiune: Mihai Fulger, jurnalist şi critic de film, Cătălin Saizescu, regizor de film, Toma Cuzin, actor, Claudia Motea, actriţă şi scenaristă, Diana Meţiu, scenograf şi profesor.
În selecţia oficială de filme sunt patru realizatori români: Cristina Groşan, cu O vacanţă la mare, în competiţia Ficţiune, Andrei Nicolae, cu Space Boy and Space Dog la Micromovie, iar în secţiunea Off Competition vor fi vizionate filmele regizorilor Cristina Dalea - Just One More şi Maria Pla  - No Way Entry. 
Festivalul are programe speciale pentru două ţări. Germania are o selecţie de 14 filme, productii 2014, prezentată de Goethe Institut Bucureşti. Calitatea şi originalitatea lor confirmă valoarea de trendsetter a spaţiului cultural german, care îi pune pe creatorii germani în avangarda filmului digital. Japonia este, de asemenea, reprezentată în festival cu trei ore de program, o selecţie de scurtmetraje proiectate la Short Shorts Film Festival&Asia 2014. 
Filmele din secţiunile oficiale vor putea fi vizionate la Cinematograful Union. Se pot cumpăra bilete pentru o zi sau abonamente. La Energiea Pub, Carol 53 şi Grădina cu filme intrarea este liberă. 
Anul acesta, afişul festivalului a fost desemnat prin concurs public, internaţional. Autorul propunerii câştigătoare este Aaron Thai, animator şi grafician stabilit în Londra. 
Kinofest este un proiect cultural românesc, realizat de Asociaţia Kinofest, cu spijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în parteneriat cu British Council, Goethe-Institut Bucureşti, Arhiva Naţională de Film.
Detalii: www.kinofest.com / facebook
 

 
 
 



Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: cinemateca union, cristina grosan, festival de film digital, kinofest

Comments: