Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismAtelier de scenaristică susţinut de cineasta Cristina Groşan la Ceau, Cinema!


     Pasionaţii de film sunt invitaţi să se înscrie la Atelierul Ceau, Cineva!, care va fi dedicat primelor etape din pregătirea unui scenariu şi pe care cineasta Cristina Groşan îl va susţine în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara.
     În perioada 13-16 iulie, participanţii la “Atelierul Ceau, Cineva!: Ferestre spre alte lumi” vor învăţa primii paşi în scenaristică, de la cum să-şi aleagă cele mai bune idei şi până la cum să le prezinte într-un pitch şi cum să conceapă un scenariu. Cursanţii vor avea acces la proiecţiile din programul Ceau, Cinema! şi se vor întâlni cu câţiva dintre regizorii şi producătorii invitaţi la festival, care le vor împărtăşi din experienţa lor.
     Atelierul este adresat persoanelor de peste 16 ani din România, care vor să afle mai multe despre cum se pregăteşte un scenariu de scurtmetraj de ficțiune, indiferent dacă au sau nu experienţă în domeniul cinematografic. Participarea la atelier este gratuită.Vor fi aleşi 10 cursanţi. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul: AtelierulCeau, Cineva! Termenul limită pentru înscrieri este 11 iunie. Persoanele selectate vor fi anunţate până la data de 23 iunie. Prezenţa la toate întâlnirile din cadrul atelierului este o condiţie obligatorie pentru participare. Festivalul nu va asigura cazare pentru persoanele selectate care nu locuiesc în Timişoara.
Detalii: ceaucinema.ro, Facebook şi Instagram.
     A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 12-16 iulie la Timişoara. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi fondat împreună cu Asociaţia Marele Ecran. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara–Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Sponsori: Vitas România, GroupamaAsigurări. Parteneri: Bergen International Film Festival (BIFF), Centrul Cultural German din Timişoara, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Institutul Polonez Bucureşti, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Centrul Ceh Bucureşti, Ambasada Spaniei, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, Institutul Francez din Timișoara. Cu sprijinul: Asociaţia Marele Ecran, Asociaţia Ceva de Spus, Fundaţia Cartea Călătoare, Animest, Ibis Timisoara City Center, Faber, Cinema Victoria, Timişoara la cutie, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Claudia Roşu.
 
(22.05.2023)

Tags: atelier de scenaristica, ceau cinema timisoara 2023, cristina grosan

Comments: