Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Colţuri de Bucureşti”, proiectat la ICR Viena


Evenimentul de la Viena marchează Ziua Bucureştiului şi împlinirea a 555 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

     Documentarul Colţuri de Bucureşti, realizat de Vlad Trandafir, va fi proiectat pe 17 septembrie, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena.  Regizorul va fi prezent la întâlnirea cu publicul. 
Colţuri de Bucureşti este un proiect video care cuprinde o colecţie de confidenţe, întâmplări mărturisite de oamenii iubitori de Bucureşti, printre care se numără Adina Nanu, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu, Tiberiu Soare, Georgeta Filitti, Marius Constantinescu, Vintilă Mihăilescu, Paul Negoescu, Gabriel Sandu, Laura Marinescu, Romulus Bena, Andra Ilie, Simona Ghiţă, Andrei Mateiu. 
Colţuri de Bucureşti a fost inclus în proiectul Marseille-Provence 2013, în cadrul căruia a avut loc, la începutul lunii octombrie 2013, prima proiecţie internaţională a filmului la Muzeul de Artă Contemporană din Marsilia. „Prietenii sau necunoscuţii care se lasă înregistraţi de camera mea nu-şi scotocesc memoria pentru găsirea celui mai inedit colţ de Bucureşti. Nu despre obiective turistice e vorba, nu facem un inventar de locuri fermecătoare. Ci unul de întâmplări. De scurte istorii, ale fiecăruia, în legătură cu un loc din acest oraş”, spune Vlad Trandafir despre proiectul lui. 
Pentru proiecţia de la Viena, filmul este subtitrat în limba germană, iar intrarea este liberă.

Detalii : www.icr.ro / colturidebucuresti.net / facebook

 


         
 


Tags: 555 de ani de la prima atestare documentara a bucurestiului, colturi de bucuresti, documentar romanesc, icr viena, vlad trandafir, ziua bucurestiului

Comments: