Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



BIEFF 2017


     Un festival de film experimental trebuie să fie diferit, precum genul pe care îl promovează, iar Bucharest International Experimental Film Festival este și complex, pe deasupra. BIEFF este ca un curs intensiv pentru cineaști și cinefili, conceput și dezvoltat de regizorii Copel Moscu și Adina Pintilie.
     Motto-ul festivalului din acest an, You Are Another Me, îndemn la empatie preluat din cultura maya, are o semnificație puternică, ce se regăsește în program și filme.  
     Competiția internațională și programele tematice Quinzaine Cannes - Alejandro Jodorowsky, Berlinale Forum Expendid -Nostalgia for the Future, Rotterdam Film Festival - Painting With History, Cinedans Amsterdam - Emotional Bodies, Golden Shorts - Best Films in Major Festivals au completat un puzzle impresionant despre posibilitățile creative deschise de filmul experimental. Multe premiere, printre care și filmul de închidere, Manifesto, regizat de Julian Rosefeldt, în care Cate Blanchett interpretează 13 roluri diferite.
     Doar trei filme românești au fost în competiție, realizate de regizorii Alexandru Bădeliță (Premiul publicului), Luiza Pârvu și Toma Peiu (Premiul pentru cel mai bun regizor român, acordat de UCIN), Daniel Djamo. 
Marele premiu BIEFF 2017 i-a fost acordat artistei vizuale Hayoun Kwon, pentru filmul 489 Years.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: adina pintilie, alexandru badelita, bieff 2017, bucharest international experimental film festival, copel moscu, film experimental

Comments: