REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii BIEFF 2017


     Cea de-a 7-a ediție a Bucharest International Experimental Film Festival s-a încheiat duminică, 2 aprilie.
     Marele premiu BIEFF 2017 i-a fost acordat artistei vizuale Hayoun Kwon, pentru filmul 489 Years, Diogo Costa Amarante (Small Town) a fost desemnat cel mai bun regizor, iar premiul pentru cel mai bun concept vizual i-a revenit lui Ronny Trocker, pentru Summer. Mențiunea specială a juriului BIEFF a ajuns la Gabriel Abrantes, pentru A Brief History of Princess X.
     Premiul pentru cel mai bun regizor român, oferit de UCIN, le-a fost oferit Luizei Pârvu și lui Toma Peiu, pentru Sisyphus 2.0.
     Premiul publicului a fost acordat pentru două filme care au avut un număr egal de voturi: Peep Show (regia Rino Stefano Tgliafierro) și I Made You, I Kill You (regia Alexandru Petru Bădeliță).
     Din juriul competiției internaționale BIEFF au făcut parte: Nora Molitor (reprezentantă Berlinale Forum Expanded și Arsenal Institute for Film and Video Art), Paolo Moretti (membru al comitetului de selecție al Festivalului de Film Documentar FIDMarseille și program advisor pentru Visions du Réel Nyon) și Boglárka Nagy (responsabilă de proiecte de film la Institutul Francez din România și programatorul cinematografului Elvire Popesco, din 2016 membră a comitetului de validare Europa Cinemas).
     Detalii: Bieff.ro
(04.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2017, bucharest international experimental film festival, castigatorii bieff 2017, i made you i kill you film, sisyphus film

Opinii: