REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme românești la BIEFF 2017


      BIEFF (28 martie – 2 aprilie 2017) aduce în atenția publicului, dar și a juriului Competiției Internaționale, câteva dintre cele mai recente experimente vizuale semnate de artiști români.
     Semnat de Alexandru Petru Bădeliță – unul dintre cei mai prezenți realizatori români în selecția BIEFF de-a lungul anilor – I Made You, I Kill You face cronica tulburătoare a copilăriei autorului, într-un adevărat exercițiu de auto-exorcizare. Filmul a fost selectat la festivalurile de la Clermont-Ferrand și IDFA Amsterdam.
     Pornind de la textul omonim al lui Albert Camus, Luiza Pârvu și Toma Peiu realizează un compendiu vizual al umanității aflate în căutarea sensului prin filmul Sisyphus 2.0. Construit din înregistrări reale ale camerelor de supraveghere, filmul își asumă perspectiva lor omniscientă, începând ca o asamblare de momente cotidiene de tipul „o zi din viața” cetățeanului globalizat, însoțite de un voice-over care revizitează mitul lui Sisif.
     Cu umor ludic și acid spirit critic, The Story of Little Hans este o interpretare liberă a basmului cu același nume cules de Fraţii Grimm. Scurtmetrajul adoptă tonul înșelător naiv al poveștilor pentru copii pentru a investiga relativitatea modului în care sunt percepute identitățile naționale în contextul climatului politic actual.
     Detalii Bieff.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2017, bucharest international experimental film festival, film romanesc experimental, scurtmetraje romanesti

Opinii: