REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filmele BIEFF 2017 invită la empatie


     Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 28 martie și 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an.
     Creată sub semnul salutului antic al civilizației Maya IN LAK’ECH ALA K’IN – care se traduce prin TU EȘTI UN ALT EU / YOU ARE ANOTHER ME – ediția de anul acesta invită publicul la un exercițiu de empatie, punând în discuție abilitatea fiecăruia dintre noi de a ne transpune în pielea semenilor noștri. Considerăm demersul acesta o necesitate acută în special în momentul de față, în lumina conflictelor sociale și a crizei umanitare recente.
     Competiția Internațională revine așadar cu cinci programe concentrate în jurul a cinci teme de mare relevanță pentru societatea contemporană, provocând publicul la dezbatere și implicare, cu un focus particular pe ideea de alteritate, pe necesitatea acută a empatiei, toleranței și incluziunii: YOU ARE ANOTHER ME: On Exile and Shifting Borderscapes, THE POLITICS OF THE BODY: The Performative Self, SEARCHING FOR TRANSCENDENCE: Spirituality in the Digital Age, THE ALCHEMY OF THE FRAME: Deconstructing the Image, CUTTING THE CORD: Family Love and Its Discontents.
     Parteneriatele BIEFF, unice în România, continuă și anul acesta cu câteva dintre cele mai importante festivaluri europene de film: Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Quinzaine des Réalisateurs (cunoscută internațional ca Directors’ Fortnight) a Festivalului de Film de la Cannes.
     Nu lipsesc nici anul acesta scurtmetrajele câștigătoare ale marilor premii din cele mai prestigioase festivaluri internaționale de film (Cannes, Veneția, Locarno, Clermont-Ferrand) sau competiția You Are Another Me, care prezintă filme multipremiate internațional.
     Detalii: Bieff.ro
(10.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2017, bucharest international experimental film festival, competitie bieff, festival de film bucuresti, film experimental

Opinii: