Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismAlexandru Belc, Cel mai bun regizor la Un Certain Regard Cannes 2022


     ​Metronom, regizat de Alexandru Belc, a fost distins în această seară cu Premiul pentru cel mai bun regizor, Un Certain Regard la Cannes 2022. Filmul a avut premiera mondială pe 24 mai și a avut parte de o primire călduroasă din partea presei internaționale.
     "Mulțumesc festivalului pentru premiul pe care îl împart cu toată echipa. Acest film n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor celor care au crezut de la bun început în acest proiect: Cătălin Mitulescu, Martine Vidalenc, actorii: Mara Bugarin, Mara Vicol, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, trupa de actori minunați din rolurile secundare. Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secțiunea Un Certain Regard, că am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în șir. A fost o experiență unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi." spune Alexandru Belc.
     Premiul a fost acceptat de Tudor Vladimir Panduru, directorul de imagine al filmului.
     Filmul va avea premiera națională la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, pe 23 iunie în Piața Unirii Open Air.
Detalii: facebook
(27.05.2022)

Tags: alexandru belc, metronom film, strada film, tudor panduru, un certain regard cannes 2022

Comments: