Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Aferim”, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film


     Aferim! (r. Radu Jude) este nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, la categoria cel mai bun scenariu european, anunțul a fost făcut la Festivalul Filmului European de la Sevilla.
      Cea de-a 28-a ediție a Galei European Film Awards va avea loc pe 12 decembrie, la Berlin.
    Celelalte filme nominalizate pentru cel mai bun scenariu, împreună cu Aferim! (scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu), sunt: The Lobster (Yorgos Lanthimos şi Efthimis Filippou), Youth (Paolo Sorrentino), 45 Years (Andrew Haigh), Ex Machina (Alex Garland), A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (Roy Andersson).
     Aferim! este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, dar și cel mai de succes, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema din România.
     Lungmetrajul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Producătorul filmului este Ada Solomon.
     Detalii: Facebook
 

Tags: academia europeană de film, ada solomon, aferim film, european film academy awards 2015, radu jude

Comments: