REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiul UCIN pentru regizorul Radu Jude


În cadrul Galei Premiilor UCIN, regizorul Radu Jude va primi Premiul Uniunii Cineaştilor pentru contribuţia de excepţie adusă cinematografiei româneşti.

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie anul acesta la Berlinală, pentru filmul Aferim!. În total, Radu Jude a câştigat 34 de premii naţionale şi internaţionale. 
Scurtmetrajele sale Lampa cu căciulă şi Alexandra au fost premiate la Festivalul de la Cottbus, în 2006. 
Debutul lui în lungmetraj, Cea mai fericită fată din lume, a primit Premiul CICAE la Festivalul de film de la Berlin în 2009 şi Premiul FIPRESCI la IndieLisboa 2009. 
Lungmetrajul Toată lumea din familia noastră a primit Marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo, iar scurtmetrajele O umbră de nor şi Trece şi prin perete au fost în selecţia Festivalului de Film de la Cannes. Ada Solomon este producător la filmele regizate de el şi produse de Hi Film şi Parada Film. 
Gala Premiilor UCIN va avea loc la Cinema Studio, în 6 mai. Juriul prezidat de criticul de film Cristian Tudor Popescu va recompensa cele mai bune realizări cinematografice care au avut premiera în 2014. 
Uniunea Cineaştilor din România va acorda şi cinci premii pentru întreaga activitate


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aferim film, cristian tudor popescu, filme romanesti, gala premiilor ucin pentru 2014, radu jude, uniunea cineastilor din romania

Opinii: