REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiul Publicului pentru ”Cadoul de Crăciun” la Festivalul „Żubroffka” din Polonia


     Filmul Cadoul de Crăciun, în regia lui Bogdan Mureşanu, a câştigat Premiul Special al Publicului - „Zimbrul Sălbatic”, la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka” de la Białystok, în Polonia.
     La ediţia din acest an a acestui festival polonez (5-9 decembrie 2018) au participat trei filme din România: Cadoul de Crăciun, regia Bogdan Mureșanu, și Morski Briz, regia Cecilia Ștefănescu, în secţiunea „Okno na Wschód” (Fereastră către Răsărit/ Eastward Window) şi Stremț 89, realizat de Anda Pușcaș și Dragoș Dulea, în secţiunea „Chipurile patriotismului”, dedicată țărilor care își sărbătoresc anul acesta Centenarul, printre care şi România.
     Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka” de la Białystok este un eveniment deschis către lume şi oameni, punând accent pe diversitatea atât de caracteristică regiunii Podlasie, a cărei capitală este Białystok. De-a lungul anilor, Festivalul s-a transformat dintr-un eveniment cameral într-unul de rang internaţional, cel mai mare proiect cinematografic din estul Poloniei.
     Institutul Cultural Român de la Varșovia este un partener tradițional al Festivalului, promovând noua cinematografie românească la mai multe ediții. În 2016, filmul Roxanei Stroe, O noapte în Tokoriki, a câștigat la Białystok Premiul pentru Cel mai bun film de ficțiune, iar anul trecut filmul Scris/Nescris, în regia lui Adrian Silișteanu, a primit Mențiunea concursului internațional.
(10.12.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan muresanu, cadoul de craciun scurtmetraj, festivalului internaţional de filme scurte żubroffka, institutul cultural varsovia

Opinii: