REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBIFF 2020, outdoor


     Bucharest International Film Festival 2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice și organizează o competiție de scurtmetraje destinată provocărilor sociale ale lumii. În timpul festivalului, 27 august-3 septembrie, se vor desfășura teleconferințe, cu regizorii filmelor. Anul acesta, BIFF se va desfășura exclusiv în locații outdoor - Cinema Muzeul Țăranului Român, Grădina cu Filme – Cinema & More, CreArt din București și Opera Comică pentru Copii.
     Juriul BIFF 2020 este alcătuit din Manuela CernatDana Bunescu și Bogdan Mureșanu. BIFF împreună cu Bogdan Mureșanu organizează un masterclass intitulat De la Idee la Film, prin Scenariu. Sesiunea va fi prezidată de Kristina Cepraga și Dana Dimitriu la CreArt, fiind deschisă publicului larg, iar, ulterior acesteia, vor avea loc proiecțiile filmelor Cadoul de Crăciun și Opinci
     Socially United in Cinema este secțiunea curatoriată de Kristina Cepraga și va prezenta publicului #BIFF patru scurtmetraje: Bismillah, regizat de Alessandro Grande, film  câștigator David di Donatello, 2018 pentru Cel mai bun scurtmetraj, aflat pe lista scurtă la Oscar 2019, Down the river, regizat de Dan Jacobson, un cineast care lucrează în Israel și SUA, Destino, de Kristina Cepraga Goodwin, scurtmetraj aflat pe lista scurtă a nominalizărilor la Premiile David di Donatello. Kristina Cepraga a scris scenariul, a regizat filmul, l-a produs și interpretează rolul principal. Inverno, regizat de Giulio Mastromauro, este cel mai premiat scurt metraj italian, fiind câștigător în 2020 și în cursa pentru Oscar.
     Festivalul este organizat de Fundația Charta, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. BIFF este un proiect cultural finanțat prin Ministerului Culturii. Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român și al Centrului Național al Cinematografie. 
Detalii: biff.com / facebook
(7.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biff 2020, bogdan muresanu, bucharest international film festival 2020, dana bunescu, kristina cepraga, manuela cernat

Opinii: