REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Nae Caranfil, ambasadorul Audience Award Film Festival 2016


     Prima ediție a Audience Award Film Festival (10-12 iunie 2016) are un program cu filme răsplătite cu Premiul publicului la marile festivaluri: Sundance FF, Toronto FF, Berlin FF, Rotterdam FF, dar și alte filme apreciate de public. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în curtea TIAB (str. Arthur Verona, nr. 17) și la Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr. 77), festivalul fiind organizat în parteneriat și în aceeași perioadă cu Street Delivery.
     Ambasadorul primei ediții a festivalului este Nae Caranfil, prezintă filmul de deschidere al festivalului, comedia lui Woody Allen, Zelig, premieră în România pe marele ecran.
Nae Caranfil: ”Premiile publicului seamănă cu alegerile libere - se dau pe bază de vot, de obicei anonim, de către oameni care nu se cunosc între ei și n-au reticențe în a-și exprima gustul personal. "Ștampila" (în cazul de față un sistem de notare) se aplică la cald, la sfârșitul fiecărei proiecții, spre deosebire de verdictul unui juriu official, care dezbate palmaresul câteva ore în ziua sau pre-ziua galei de închidere; atunci, la capătul unei săptămâni sau chiar mai mult de proiecții, impresiile s-au mai estompat. Filmul distins cu Premiul publicului este un câștigător incontestabil. Cel premiat de juriu poate fi (și de multe ori chiar este) rezultatul unui compromis.”
     Festivalul va prezenta, în premieră în România, filmul James White, unul dintre preferatele publicului la ediția din 2015 a celui mai mare festival independent de film din SUA – Sundance, festival inițiat de Robert Redford. James White, aflat în 2015 în selecția oficială a Festivalului  Internațional Toronto, precum și în cea a Festivalului Internațional de Film Locarno, a fost distins în același an cu Premiul Publicului și la AFI Fest. "James White este o dramă interpretată visceral, ale cărei bogate texture vizuale și sonore intensifică scufundarea în viața dezordonată a protagonistului”, comentează ”. (The Hollywood Reporter)
     Audience Awards Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, finanțat de Centrului Național al Cinematografiei, realizat cu sprijinul Apa Nova și având ca parteneri: Ambasada Franței, Institutul Francez, Cinema Elvire Popesco, TIAB, Fundația Cărturești, Street Delivery, Institutul Cultural Român, CINETIc UNATC „I.L. Caragiale”, Perucidefilm.ro Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Cinemagia, LiterNet, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema – aarc.ro, Cinefan, Umblat.ro, SUB25
Programul complet va fi afișat de site.
Detalii: www.filmedefestival.ro

 
(2.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia cinemascop, audience awards film festival 2016, cristian mungiu, nae caranfil, woody allen

Opinii: