REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Marian Crișan, în post-producție cu ”Warboy / Sluga”


     Povestea din Warboy / Sluga (titlu de lucru) e centrată pe Nicu (Daniel Băliș), un adolescent care, în 1944, încearcă să salveze averea familiei, niște cai, pentru că tatăl a plecat la război și nu s-a mai întors. Marian Crișan a găsit inspirație în poveștile pe care i le spunea bunicul despre copilăria în care avea grijă de caii unui om bogat. De aici, scenariul dezvoltă călătoria spre maturizare a unui copil care trăiește în vremuri dure de război.
     Pentru această istorie era nevoie de decoruri speciale, recuzită de epocă, adică o finanțare serioasă (aproximativ 800.000 euro), pe care au construit-o mai mulți producători: Marian Crișan și Răzvan Bumbeș, pentru Rova Film, Dragoș Țurea, penttru Parmis Film, Viorel Chesaru, pentru Chainsaw Europe, Centrul Național al Cinematografiei România și Centrul Național de Film din Republica Moldova.
     Filmările s-au desfășurat între iunie-septembrie 2022, timp de 25 de zile, în mai multe sate și orășele din Munții Apuseni. Director de fotografie este Adrian Pădurețu, iar din distribuție fac parte Reginald Ammons, Ovidiu Crişan, Adina Iftime, Ion Bechet și Sergiu Voloc.
Warboy este acum în post-producție și premiera este programată pentru toamna anului 2023.
(19.03.2023)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: marian crișan, rova film, warboy film

Opinii: