REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Maria, Regina României”, proiectat în mai multe orașe din țară


     Premiat în cadrul Festivalului Les films de Cannes à Bucarest, prin votul publicului, în secțiunea Avanpremierele Toamnei, filmul Maria, Regina României ajunge, din 8 noiembrie, în cinematografele din toată țara.
     Pelicula, bazată pe fapte reale, prezintă drumul anevoios, plin de încercări al unei regine aflate într-o luptă cu cei mai importanți lideri ai lumii, pentru împlinirea unui mare vis: România Unită. Conferința de pace de la Paris, 1919.
     Regizorul britanic Alexis Sweet Cahill a construit imaginea unei moment din istoria României mai puțin cunoscut, însă de o însemnătate covârșitoare pentru un popor aflat în pericol de a-și pierde granițele. Muzica este compusă de Giancarlo Russo și interpretată de Orchestra Simfonică Națională Radio din Bulgaria.
     „Citindu-i povestea vieții, am ajuns să fiu extrem de pasionat de personalitatea Majestății Sale. Regina Maria a fost o femeie care a avut, cu siguranță un parcurs presărat de intrigi, pasiune, iubiri, ce merită transpus pe marile ecrane. În scenariul primit de la producătorul Gabi Antal, se regăsește doar o mică parte din viața Reginei, însă e una cu adevărat crucială. Un episod colosal din istoria României. Am simțit cât de important de povestit este acest capitol, mai ales pentru un public literalmente însetat de dorința de a afla cât mai multe povești despre Familia Regală”, mărturisește regizorul.
     În prima săptămână, 8-14 noiembrie,  filmul va rula în cinematografele din București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Lugoj, Mangalia, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara.
     Detalii: Maria, Regina României FB
(06.11.2091)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexis sweet cahill, maria, regina romaniei film, premiera romaneasca

Opinii: