REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aniversarea”, intră pe marile ecrane din 10 noiembrie


     Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, Aniversarea, ce va avea loc, nu întâmplător pe 10 noiembrie la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.
     Lungmetrajul prezintă firul întâmplărilor ce au loc în casa lui Radu Maligan, fost om de bază al regimului de dinainte de ’89, care urmează să-și serbeze 94 de ani. Discuțiile celor adunați cu această ocazie, rude și prieteni de familie, generații diferite, ajung să tulbure evenimentul, situația devenind destul de complicată atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.
     Acesta este ultimul film în care a jucat regretatul Mircea Albulescu. Din distribuție, mai fac parte actorii: Simona Bondoc, Emilia Dobrin, Răzvan Vasilescu,  Lucian Ifrim, Dana Voicu, Emanuel Pârvu, Mădălina Constantin, Frederic Fisbach, Dana Dembinski, Coca Bloos, Constantin Cojocaru, Adrian Păduraru, Papil Panduru, Mircea Andreescu, Rodica Lazăr,  Mihai Constantin, George Remeș, Marian Râlea, Gheorghe Ifrim și Dan Hurduc.
     Aniversarea va avea premiera în cinematografe pe 10 noiembrie și este produs și distribuit în România de Dakino Production. Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
(21.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aniversarea film, dan chisu, mircea albulescu, premiera romaneasca

Opinii: