REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlegerile unui om la locul lui: „cealaltă femeie”


     Sonia (Mădalina Constantin) este o femeie puternică a cărei meserie interesantă și plină de provocări o definește: este inginer geolog și lucrează într-un mediu predominant masculin. Este un om sincer și cald, care se trezește într-o situație complicată: un accident înfiorător o lasă fără un picior, în timp ce Petru (Bogdan Dumitrache), fostul ei iubit de care este încă îndrăgostită și care așteaptă un copil de la viitoare sa soție – Laura (Ada Galeș), o vizitează din ce în ce mai des.
     Viața Soniei, chiar dacă are un punct de sprijin într-o altă relație, pare a se fi sfârșit. Iar Petru caută un echilibru imposibil lângă două femei cu care împarte feluri diferite de iubire.
 Un om la locul lui, filmul de debut al lui Hadrian Marcu, va rula în cinematografele din România din 23 noiembrie.
     „Pentru mine, Sonia este o luptătoare, o femeie puternică, independentă și fără prejudecăți. Își iubește mult meseria și cred că relația ei cu Petru e legată de acest lucru. Soniei trăiește în prezent, nu-i pasă de norme și de ce vor alții. Dar accidentul o aduce într-o relație de dependență față de ceilalți, mai ales față de soțul ei, de care se simte atașată, dar pe care nu îl mai iubește. Mai mult de atât, accidentul o face să nu se mai simtă un om întreg, un om la locul lui și, mai ales, femeie. Amputarea este suferința cea mai mare a Soniei. Viața ei nu mai poate fi la fel și cu siguranță îi va lua mult timp să-și asume total asta. Dar cred că o va face”, spune Mădălina Constantin despre personajul pe care îl interpretează.
     Un om la locul lui este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Este distribuit de Domestic Film.
     Lungmetrajul a fost prezentat în premieră mondială la San Sebastian, în competiția „New Directors” a celei de-a 66-a ediții a festivalului din Spania.
     Detalii: Un om la locul lui FB
 
(15.11.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan dumitrache, hadrian marcu, madalina constantin, premiera romaneasca, un om la locul lui film

Opinii: