REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLuca Toma, copilul din „Cadoul de Crăciun”, vrea să se facă actor


     La vârsta de opt ani, Luca Toma a câștigat castingul pentru rolul din Cadoul de Crăciun, dar și prietenia regizorului Bogdan Mureșanu, care l-a distribuit și în animația Magicianul.
     Este elev, face fotbal de performanță și baschet în timpul liber, apare în reclame și vrea să se facă actor. Susținut de familie în această pasiune, Luca are acum zece ani, știe deja ce vrea și două titluri în filmografie. Spune că se simte bine pe platoul de filmare, că s-a înțeles foarte bine cu Adrian Văncică și Ioana Flora, cu toată echipa. Când nu era la cadru, se ducea în dormitor să se odihnească, dar nimic nu i s-a părut greu.
     Face parte dintr-o nouă generație de copii-actori, precedată de Medeea Marinescu, Manuela Hărăbor, Dan Hurduc, Nicholas Bohor (Vara s-a sfârșit), Marc Titieni (Domestic).
     Dacă filmul va intra pe lista scurtă la Oscar, toată lumea așteaptă să meargă la ceremonie. Ar fi o premieră românească absolută.
(24.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan muresanu, cadoul de craciun scurtmetraj, luca toma, nominalizarile la oscar 2020

Opinii: