REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviu cu Liviu Săndulescu, care debutează în regia de lungmetraj cu ”Cărturan”


     O voce nouă în regia de film, Liviu Săndulescu debutează în lungmetraj cu Cărturan, după un premiat scurtmetraj, Betoniera, ambele produse de Anca Puiu pentru Mandragora.
     Regizorul a scris scenariul împreună cu Bogdan Adrian Toma (Cardinalul) și a reușit să mențină un anume echilibru în manifestarea emoției. Nu avem o melodramă, ci o poveste despre viață, dragoste, grijă, moarte. Cu o parte din distribuția lungmetrajului a lucrat și la Betoniera, iar pentru casting a colaborat cu Iulia Lumânare, care are și un rol în film, alături de Teodor Corban, Adrian Titieni, Dana Dogaru, Cristina Flutur, Sergiu Costache și adolescentul Vlad Popescu. Regizorul și-a asigurat și o echipă de profesioniști pe care să conteze, de la directorul de fotografie Oleg Mutu, la monteurul Ioachim Stroe sau scenografa Alexandra Alma Ungureanu. Echipa aarc.ro a fost pe platoul de filmare din comuna Davidești.
     La proiecțiile de la Busan și Varșovia, dar și cea de la Les Films de Cannes à Bucarest, Liviu Săndulescu a fost prezent la întâlnirea cu publicul și a văzut direct reacțiile pozitive la propunerea lui cinematografică.
Ca mulți alți cineaști, Săndulescu așteaptă o rețea de cinematografe potrivite pentru filmul românesc, după modelul francez. Premiate în străinătate, producțiile românești au viață scurtă în România, unde au rămas prea puține săli de cinema.
     Cărturan are premiera românească pe 8 noiembrie.
Imagine: Elena Bădic
Montaj: Radu Georgescu
(6.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: betoniera film, carturan film, liviu sandulescu regizor, mandragora, teodor corban

Opinii: