REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Autoportretul unei fete cuminţi”, premiere în Portugalia şi Serbia


Lungmetrajul Autoportretul unei fete cuminţi, în regia Anei Lungu, a fost selectat în competiţia Golden Lynx din cadrul Festivalului “New Directors, New Films” din Espinho, Portugalia (22-29 iunie).

Golden Lynx Competition se adresează regizorilor la început de drum, care se află la primul sau la al doilea lungmetraj.
     Autoportretul unei fete cuminţi va avea premieră şi în Serbia. Pelicula va participa în competiţia “Fresh Danube Films” din cadrul Festivalului“Cinema City” de la Novi Sad (29 iunie-5 iulie).
Filmul a adunat până acum în portofoliu mai multe distincţii: Premiul de regie şi Premiul Publicului la Bucharest International Film Festival 2015, Premiul pentru cel mai bun film la Crossing Europe la Linz şi Premiul Publicului în cadrul Festivalului Filmului European de la Bucureşti.

Personajul principal, intrepretat de actriţa Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile – rare, dar mult aşteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă. Din distribuţie mai fac parte actorii Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinţii regizoarei, Dan & Magdalena Lungu, şi producătoarea Anca Puiu.
Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea de Silviu Stavilă, sunetul de Vlad Voinescu şi Filip Mureşan, iar montajul este realizat de Dana Bunescu. Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu, casa de producţie Mandragora, şi Ana Lungu.
Autoportretul unei fete cuminţi este un proiect de film românesc independent, realizat de casa de producţie Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film şi Cinelabs România, cu sprijinul Groupama Asigurări, BMW Group România, Vodafone România, HBO România.
Detalii: www.selfportraitmovie.com / facebook 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana lungu, anca puiu, autoportretul unei fete cuminti film, elena popa, emilian oprea, mandragora

Opinii: