REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Autoportretul unei fete cuminţi”, în cinematografele din Brazilia


Lungmetrajul Autoportretul unei fete cuminţi, în regia Anei Lungu, va fi distribuit în cinematografele din Brazilia în 2016.

     Pelicula, care este în competiţia Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, va fi lansată la începutul anului viitor în America de Sud, de către Supo Mungam, o companie de distribuţie tânără, care are în vizor producţii cinematografice din Asia, Africa şi Europa de Est.
“Ne dorim să distribuim filme care nu sunt uşor accesibile publicului brazilian, care nu pot fi găsite pe internet sau nu ajung în fesivalurile din ţară. Ne dorim ca producţiile pe care noi le lansăm să nu fie văzute doar de spectatorii iubitori de filme de artă, ci de toate categoriile de public”, a declarat Pedro Henrique Leite, directorul Supo Mungam.

Între timp, Autoportretul unei fete cuminţi îşi continuă traseul festivalier. Acum este în competiţia oficială a Festivalului Internațional de Film Bucureşti (20-26 aprilie), dar şi în competiţia Crossing Europe din Linz- Austria (23-28 aprilie).
În România, filmul regizat de Ana Lungu va fi lansat oficial în cinematografe de casa de distribuţie Mandragora, în această toamnă, pe 25 septembrie.
Autoportretul unei fete cuminţi spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile amoroase cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea). După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine - dorinţa ei din copilărie. 
Din distribuţie fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu şi producătoarea Anca Puiu.
Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea de Silviu Stavilă, sunetul de Vlad Voinescu şi Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.
Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu, casa de producţie Mandragora, şi Ana Lungu.
Autoportretul unei fete cuminţi este un proiect de film românesc independent, realizat de casa de producţie Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film şi Cinelabs România, cu sprijinul Groupama Asigurări, BMW Group România, Vodafone România, HBO România
Detalii: facebook

 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana lungu, anca puiu, autoportretul unei fete cuminti film, elena popa, emilian oprea, film romanesc, mandragora

Opinii: