REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film3 scurtmetraje online pe Cinepub: ”Betoniera”, ”Bruiaj” și ”Curaj”


     Începând cu joi, 20 octombrie, scurt metrajele Betoniera (regia Liviu Săndulescu), Bruiaj (regia Bogdan Drumea) și Curaj (regia Radu Matei Bărbulescu) sunt online, gratis și legal, pe www.cinepub.ro
Cinefilii vor avea parte de suspans, vor descoperi o cameră bântuită de cămin, apoi vor trăi absurdul vieții de zi cu zi, alături de un bărbat interpretat de Mimi Brănescu. Iulia Lumânare, Teo Corban și Adrian Titieni completează distribuția scurtmetrajului Betoniera,  prezentat la Clermont Ferrand, Sao Paulo, Vilnius și TIFF și premiat de UCIN. Acțiunea filmului semnat de Liviu Săndulescu are loc într-un șantier din centrul Bucureștiului, unde zgomotul infernal nu se oprește nici noaptea. După repetate apeluri catre poliție fără niciun rezultat, un locatar recurge la o formă destul de neobișnuită de protest.
     Filmat în stilul  found footage, Bruiaj (regia Bogdan Drumea) e un scurt metraj independent fără buget, dar cu impact puternic, un horror cu accente de comedie. Dracula Film Festival, NexT IFF sau IPIFF sunt doar o parte dintre festivalurile unde a fost proiectat. Filmul spune povestea a două fete care își petrec seara într-o camera bântuită de cămin. Cele două apelează la un specialist pentru a rezolva ”problema”.
     În Curaj, de Radu Matei Bărbulescu, o femeie e martoră involuntară a unei infracțiuni. E noapte, iar ea se află într-o zonă nepopulată a orașului și realizează că este urmărită de doi bărbați. Scurt metrajul ridică dilema morală a unei femei pusă față în fată cu doi infractori. 
Detalii: cinepub.ro
  
(21.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: betoniera film, bruiaj film, cinepub.ro, curaj film

Opinii: