REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Câini”- premieră mondială pe 15 mai, la Cannes


     Câini, primul lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, va avea premiera mondială duminică, 15 mai, în Sala Debussy din Palatul Festivalurilor de la Cannes.
     Filmul intră simultan în două competiții: Un Certain Regard și Camera d’Or. Trofeul Camera d’Or se acordă celui mai bun debut din selecția oficială. La premiera de gală cu covor roșu de la ora 11.15 vor lua parte regizorul și scenaristul Bogdan Mirică, actorul Vlad Ivanov și directorul de imagine Andrei Butică. De la ora 16.30, în aceeași zi, va avea loc proiecția pentru jurnaliștii prezenți la Cannes.
     Bogdan Mirică se întoarce la Cannes la doi ani după ce, în faza de proiect, Câini a participat în Atelierul Cinéfondation 2014. Juriul Un Certain Regard este prezidat de actrița Marthe Keller și format din regizorii Diego Luna, Ruben Östlund, Jessica Hausner și actrița Céline Sallette. Președintele juriului Camera d’Or este regizoarea Catherine Corsini.
Imediat după Cannes, thriller-ul românesc va avea premiera națională la Cluj-Napoca, în prezența echipei, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, unde concurează la Trofeul Transilvania.
     Filmul va fi distribuit în cinematografele din România de Transilvania Film.
     Detalii: Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan mirica, caini film, cannes 2016, dogs film, premiera romaneasca, un certain regard cannes 2016

Opinii: