REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aliyah DaDa”, proiecție la Serile Filmului Românesc


     Ca însemnat centru al comunității evreiești din România, Iașul este teatrul unor importante evenimente prezentate pe larg în filmul documentar Aliyah DaDa, regizat de Oana Giurgiu, ce a fost proiectat joi, 5 mai, la ora 16.00, la Casa de Cultură Mihai Ursachi din Iași, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc.
     Aliyah DaDa, câștigător al Premiului GOPO pentru cel mai bun film documentar românesc din 2015, spune povestea emigrării evreilor din România în Israel începând din 1881, până în epoca comunistă, abordând subiecte delicate, cum ar fi apropierea României de Germania nazistă, persecuția evreilor, implicarea lor în construcția Partidului Comunist sau înțelegerile economice secrete din perioada comunistă dintre România și Israel.
     Documentarul a avut premiera în toamna lui 2014, la Festivalul Internațional de Film Documentar Astra de la Sibiu. Aliyah DaDa este primul documentar de cinema regizat de Oana Giurgiu, cunoscută ca producător al unor filme precum De ce eu?, Despre oameni și melci (regia Tudor Giurgiu) și Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete).
     Detalii: Festivalsfr.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aliyah dada film, oana giurgiu, serile filmului romanesc iasi 2016

Opinii: