1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză, care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă." /> Aarc.ro - Despre oameni şi melci (2012)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmDespre oameni şi melci (2012)

Of Snails and Men


93 min. - Comedie - AP 12 - 14.09.2012


Sinopsis :

1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză, care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.

Regie: Tudor Giurgiu

Scenariu: Ionuţ Teianu

Actori Principali: Andi Vasluianu, Monica Bîrlădeanu, Dorel Vișan


Galerie foto


Galerie video


Vezi filmul pe Cinepub


Distribuție

Andi Vasluianu George Petrescu
Monica Bîrlădeanu Manuela
Dorel Vişan Vladimir
Vezi tot genericul

Producători

Libra Film - România
Agat Film - Franţa

Date de producție

Filmări în Bucureşti, Călaraşi, Amara, Târgovişte, Breaza şi Ploiesti timp de 6 săptămâni. Câştigător al concursului de proiecte CNC în sesiunea din vara 2010, beneficiază şi de susţinere financiară atât din partea Eurimages şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene. În plus, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO România a contribuit la finanţarea producţiei.

Distribuitori

RoImage 2000, Transilvania Film

Festivaluri

  1. 2012 - Varşovia - Premiul special al juriului
    2012 - UCIN - Premiul special al juriului. Premiile pentru scenariu și montaj

Subiect

George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea iar de lucru.