REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA început a 4-a ediție PUSTNIK - European Screenwriters Residency


     Opt tineri cineaști din toată lumea din 80 înscriși au fost selectați pentru a lua parte la cea de-a patra ediție PUSTNIK - European Screenwriting Residence, care are loc între 9 și 17 septembrie la Portul Cultural Cetate.
      Rezidenții celei de-a patra ediții PUSTNIK sunt Dean Puckett (Marea Britanie), Gale Osorio (Filipine), Andrei Epure (România), Marylise Dumont (Franța), Ana-Maria Gheorghe (România), Christina Øster (Danemarca), Vlad Ghinea (România) și  Kimie Tanaka (Japonia).
     Pe parcursul celor nouă zile de rezidență, participanții vor lucra la dezvoltarea proiectelor de lungmetraj și vor lua parte la niște sesiuni de pitching informale cu producători europeni.  Len Rowles - Humdinger Films (Marea Britanie), Oana Giurgiu - Libra Film (România), Borislav Chouchkov - Chouchkov Brothers (Bulgaria), Bianca Oana - Monogram Film (România), Nina Bisgaard - MetaFilm (Danemarca) și Gabi Suciu - Atelier de Film (România) sunt producătorii invitați ai ediției de anul acesta. Producătorii vor avea de asemenea un panel de discuții despre implicarea lor creativă în filmele la care au lucrat până acum.
     Laurence Coriat, una dintre cele mai cunoscute scenariste britanice/franceze din prezent, se întoarce la Pustnik pentru al doilea an, pentru un masterclass despre scenaristică și sesiuni individuale de feedback. Coriat, care a colaborat cu regizorul Michael Winterbottom la filme precum Wonderland (1999), A Mighty Heart (2006) și Genova (2008), Hunky Dory și Patagonia, a fost nominalizată la premiile BAFTA TV și la Sundance Film Festiva NHK Award.
     Cei 8 cineaști îl vor întâlni și pe Nicolae Constantin Tănase, unul dintre cei mai importanți tineri regizori români, care va discuta despre lucrul la lungmetrajul său de debut, Lumea e a mea, câștigător al unei mențiuni speciale la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Acesta se află în prezent în post-producție cu al doilea său film, Cap și pajură.
     Detalii: www.pustnik.com // www.facebook.com/pustnik
(11.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana maria gheorghe, andrei epure, bianca oana, gabi suciu, oana giurgiu, pustnik - european screenwriters residency, pustnik 2018

Opinii: