REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Les Films de Cannes à Bucarest 2019: Parola ”Hârtia va fi albastră”, cu Radu Muntean și Alex Baciu


     Les Films de Cannes à Bucarest a inclus în program o secțiune dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989. Filmul Hîrtia va fi albastră, regizat de Radu Muntean pe un scenariu scris împreună cu Alex Baciu și Răzvan Rădulescu, a fost proiectat la Institutul Cervantes. La întâlnirea cu publicul, introdusă de Cristian Mungiu și moderată de criticul de film Călin Boto, redactor la Film Menu, au venit regizorul Radu Muntean și scenaristul Alex Baciu. Pelicula a avut premiera în 2006 și a fost prima colaborare a celor trei cineaști.
     Povestea unui grup de soldați în timpul evenimentelor din decembrie 1989 a adus o nouă stilistică cinematografică, dar și partituri pentru mai mulți tineri actori: Paul Ipate, Dragoș Bucur, Tudor Istodor, Andi Vasluianu, Alexandru Potocean, Adi Carauleanu. Parola ”Hîrita va fi albastră” pentru grupurile de intervenție ale Ministerului de Interne le-a adus moartea, fiind considerați teroriști.
     Radu Muntean și Alex Baciu au vorbit despre semnificația perioadei istorice, dar și a acestei pelicule, pentru ei.
Imagine: Elena Bădic
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 30 de ani de la revolutie, alex baciu, cristian mungiu, hirtia va fi albastra film, les films de cannes a bucarest 2019, radu muntean

Opinii: