Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismSick Animals (1970)

Printre colinele verzi (1970)

121 min. - Crime - AG - 19.04.1971

Synopsis: Adaptare a romanului „Animale bolnave” de Nicolae Breban.

Director: Nicolae Breban

Writer: Nicolae Breban

Stars: Dan Nuțu, Ion Caramitru, Mircea Albulescu


Photo Gallery:

  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)
  • Sick Animals (1970)

Browse the entire gallery

Casting:

Dan Nuţu Paul Sucuturdean
Ion Caramitru Mateiaș
Mircea Albulescu Arion
Browse the entire cast and crew

Produced By

Studioul cinematografic „București”

Production info

Filmările încep în 20.08.1970 și se încheie în martie 1971 (74 zile de filmare). Exterioare la Zărnești, Întorsura Buzăului, Brașov, Râșnov; interioare la Buftea. Cheltuieli de producție 3.285.907 lei.
Ecran normal, color, 14 acte, 3317 m.

Distributors

Direcția Difuzării Filmelor

Trivia

Opinia criticului
„(....) Un asemenea proces de selecție care să ne reprezinte peste hotare este o operație de cea mai mare răspundera. Aici lucrurile trebuie atent cumpănite, întrucât orice selecție depășește, prin chiar aceasta, condiția individuală, devenind un exponent exemplar al unei culturi. Orice eroare în acest sens riscă să arunce o lumină falsă, deformantă, care nu folosește nimănui. Așa s-a întâmplat, de pildă în cazul celei de-a XXV-a ediții jubiliare a festivalului cinematografic internațional de la Cannes, desfășurată în luna mai. Consiliul Național al Cinematografiei a trimis la acest „super festival”, după câțiva ani de absență a României din acest concurs, filmul „de autor” realizat de Nicolae Breban, Printre colinele verzi. O mai atentă evaluare a „datelor problemei” ar fi demonstrat forurilor răspunzătoare că filmul nu avea „soliditatea” necesară unei curse atât de dure cum este festivalul de la Cannes, atât din cauza propriilor sale carențe cât și datorită condițiilor unei concurențe zdrobitoare. (Pelicula a fost prezentată în ultima zi a concursului, odată cu filmul lui Losey, Mesagerul, care avea să câștige Marele Premiu). Presa franceză a acordat o atenție redusă filmului nostru iar cele câteva mențiuni ce s-au făcut au fost departe de a-i fi favorabile. Prin eșecul Colinelor verzi la Cannes, mulți vor fi rămas, în felul acesta, cu o imagine nepotrivită despre cinematografia românească, dacă nu chiar derutați, ținând seama de anterioarele prezențe romanești la acest festival, care fuseseră niște succese, încununate, de altfel, cu o serie de premii.(...)” - (Contemporanul, 23 iulie 1971)

„Arion, interpretat de Mircea Albulescu, este un personaj care adună în el o credinţă, o filozofie a existenţei. Secventa morţii lui (...) este unul dintre momentele de mare tensiune din filmul lui Nicolae Breban. (Eva Havaş, Cinema nr. 2, februarie 1971)

Sick Animals (1970) - Photo