Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



TIFF 2019: „Emigrant Blues: un road-movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan și Claudiu Mitcu


     Documentarul Emigrant Blues: un road-movie în 2 ½ capitole urmărește fenomenul emigrației românilor în Spania, surprinzând mai multe etape din această istorie – plecarea cu autocarul (care era cel mai accesibil mijloc de transport pentru români în anii ’90 și care rămâne o opțiune preferată chiar și azi, când biletele de avion sunt mai ieftine), viața cotidiană a acestora în Spania (reconstituită din fragmente video din arhive personale) și repatrierea în țară a celor decedați (un epilog la care avem acces din perspectiva a doi șoferi care și-au făcut o mică afacere în acest context al emigrației, dar care încet-încet devine tot mai puțin rentabilă). Filmul este regizat de Mihai Mincan și Claudiu Mitcu și co-produs de deFilm și Wearebasca.

     Emigrant Blues a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania din Cluj-Napoca. La discuția ce a urmat proiecției, au participat câțiva membrii din echipa filmului: Claudiu Mitcu, Ioana Lascăr, Radu Stancu, Livia Rădulescu.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: claudiu mitcu, emigrant blues: un road movie în 2 12 capitole film, ioana lascar, mihai mincan, radu stancu, tiff 2019

Comments: