Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Romanian Short Waves la Cannes 2015


Asociaţia Secvenţe anunţă scurtmetrajele din programul Romanian Short Waves 8, care vor participa la Short Film Corner, Cannes 2015.

Short Film Corner este secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes (13-24 mai, 2015).
Cele 16 filme de scurt-metraj selectate pentru ediţia din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:
Ecouri – R: Dumitru Grosei
Omulan! – R: Matei Branea
Două maluri – R:  Diana Munteanu
Verigheta – R: Gabriel Achim
Ninel – R: Constantin Popescu
N-ai fost acolo – R:  Ioana Agatha Păltinel
Imobil - R: Besenyei Katalin
Lumină firavă – R: Florina Dumitrache 
LAG – R: Anton Groves & Bogdan Orcula
Blue Spring -  R: Andreea Borţun
Micul tata – R: Ioana Turcan
Dumneavoastră, Tu – R: Bogdan Olteanu 
Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu
This Time, Last Year – R: Ana Savin
Puzzled – R: Tudor Botezatu
Cristian – R: Doina Rusti
“Am primit un număr record de scurt-metraje în acest an - 60. Filmele realizate de studenţi au ocupat un loc important în selecţie, astfel că o parte din producţiile selectate provin de la şcoli de cinema de renume din Bucureşti, Cluj, Paris sau New York. Avem şi producţii independente, programul susţinând în mod special aceste filme. Evident avem şi nume de regizori consacraţi şi sperăm că toate aceste filme vor avea, plecând de la Cannes, o viaţă lungă în festivaluri. Suntem bucuroşi că anul acesta vom prezenta la Cannes şaisprezece scurt-metraje româneşti ce se remarcă prin prospeţimea limbajului, performanţă şi tehnică regizorală”, a declarat Dan Burlac, iniţiatorul şi directorul Programului Romanian Short Waves.
Din programul Romanian Short Waves 8, care va însuma aproximativ 200 de minute de film, o proiecţie specială de 110 minute va avea loc marţi, 19 mai, începând cu orele 11.30, în Palatul Festivalului.
Romanian Short Waves este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român.
Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secţiunea le oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi de a pune bazele unor viitoare colaborări.
La ediţia din 2015 au fost înscrise 3.467 de scurtmetraje din 107 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi a bibliotecii virtuale.
Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurtmetraj şi, de aceea, participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes. 

Tags: asociatia secvente, centrul national al cinematografiei, dan burlac, institutul cultural roman, romanian short waves 2015, scurtmetraje romanesti la cannes, short film corner cannes 2015

Comments: