Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premieră „Crimă și pedeapsă”, regizat de Jon Gostin


     Pe 25 noiembrie 2017, la Cinemateca Union, a avut loc premiera Crimă și pedeapsă, o ecranizare după romanul omonim scris de F.M. Dostoievski. Filmul este o producție TVR, regizată de Jon Gostin după adaptarea semnată de Virgil Tănase.
     „Eu sunt mare iubitor de Dostoievski, nu mă întâlnesc prima oară cu Dostoievski, am mai făcut cu ani în urmă un film după „Spovedania lui  Stavroghin”, tot în televiziune. De data asta, propunerea pentru Crimă și pedeapsă a venit de la Virgil Tănase, căruia i-am cerut un text pentru teatru de televiziune. Și din mai multe proiecte pe care le avea mi-a oferit această dramatizare, adică dramatizarea romanului pe baza căruia el a făcut un spectacol foarte bine primit la Paris, se joacă și acum,” spune Jon Gostin. În interviul acordat echipei AaRC, regizorul ne-a dat mai multe detalii despre cum au decurs filmările la această producție.

     Din distribuția filmului au făcut parte actorii Rareș Andrici, Niculae Urs, Gavril Pătru, Marina Palii, Daniela Tocari, Constantin Cojocaru și alții. La premieră, Niculae Urs și Daniela Tocari au vorbit cu noi despre rolurile lor. Daniela Tocari o interpretează pe Dunia, sora lui Raskolnikov (Rareș Andrici), acesta fiind primul ei rol într-un lungmetraj. Actrița ne-a povestit despre provocările acestui proiect:
 

     „Este un text care nu poate fi spus pe repede pentru că are un grad de dificultate în a-l fi receptat de public. Chiar dacă l-aș fi învățat bine pe de rost și la filmare l-aș fi turuit, nu se putea face așa ceva pentru că publicul nu ar fi înțeles. Poate la personajul meu chiar mai mult decât la celelalte fiind un personaj mai în vârstă,” spune Nicolae Urs despre provocările pe care i le-a adus interpretarea lui Profiri.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: crima si pedeapsa film tv, daniela tocari, jon gostin, niculae urs, productii tvr, rares andrici, virgil tanase

Comments: