Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Poveste de dragoste”, filmări la -20°C în Brașov și zăpadă artificială


     Filmările la Poveste de dragoste, regizat de Cristina Iacob, au durat 21 de zile și au fost, de multe ori, complicate.

     Regizoarea, producătorul Mișu Predescu și actorii Raluca Aprodu și Dragoș Bucur vorbesc despre dificultatea de a filma în exterior, la -20°C, cum se aduce zăpadă artificială și de ce au ales ca acțiunea să se petreacă la Brașov.
     Despre diferențele dintre cele două filme ale sale, Cristina Iacob spune: „Am filmat Poveste de dragoste în 2013 și am amânat postproducția ca să începem filmările pentru #Selfie. Am luat apoi decizia de a lansa mai întâi #Selfie, pentru că ținea de un context anume, de o stare a unei generații și de un moment în care publicul avea nevoie să primească un astfel de film, îl cerea, pe când Poveste de dragoste este un atemporal, poate rezona cu toate generațiile, indiferent de anul în care e văzut. Acum am considerat că este momentul cel mai bun pentru a-l dărui publicului.”
     În primul episod al making-of-ului, actorii și regizoarea au povestit despre procesul de selecție al actorilor și cum l-au convins pe Dragoș Bucur să joace, deși nu avea încredere că rolul ar fi potrivit pentru el.  
     În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.

 


Tags: cristina iacob, dragos bucur, making of poveste de dragoste, poveste de dragoste film, raluca aprodu

Comments: