Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Interviu cu Alec Secăreanu


     Alec Secăreanu a fost membru al juriului la Festivalul DaKino, unde organizatorii au introdus în program proiecția filmului Tărâmul binecuvântat (2017), în care el are unul dintre cele două roluri principale.
     Carismatic și amabil, actorul este ”uriașul cel blând”, o prezență puternică pe ecran, calități care i-au adus o nominalizare la British Independent Film Awards pentru rolul principal din God’s Own Country / Tărâmul binecuvântat. Pelicula britanică, premiată la Sundance și BIFA, regizată de Francis Lee, este o poveste de dragoste dintre doi bărbați și a fost comparată de presă cu Brokeback Mountain, ca forță a narațiunii, interpretare și regie. Alec Secăreanu și Josh O’Coonor au fost nominalizați împreună la Premiul BIFA pentru rol principal, câștigat de actorul britanic.
     După un casting îndelungat, cei doi, tineri crescuți la oraș, au făcut pregătire câteva săptămâni la ferme din Yorkshire. Într-una dintre secvențe, Gheorghe (Alec Secăreanu) asistă, ca un profesionist, la fătarea unui miel, filmată în detaliu de Francis Lee. Actorul ne-a povestit și despre coregrafia scenelor de nuditate și sex, repetată îndelung. Povestea a fost filmată cronologic, ceea ce a fost benefic pentru dinamica evoluției personajelor și a jocului actoricesc.
     Partitura din acest film i-a adus lui Alec Secăreanu un rol într-o producție teatrală la Royal Court Theatre, dar și o altă propunere cinematografică în această toamnă.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(30.04.2018)

Tags: alec secareanu, dakino 2018, gods own country film, matasari film

Comments: