Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismDan Nuțu, invitat la Cineclub Film cu ”Duminică la ora 6”


     Actorul Dan Nuțu a fost invitat la proiecția cu Duminică le ora 6, film regizat de Lucian Pintilie. Evenimentul a fost organizat în cadrul Cineclub Film, proiect al Arhivei Naționale de Film și al revistei Film, moderat de criticul de film Mihai Fulger. Dana Duma, redactor-șef al revistei Film, a prezentat numărul 3 / 2019 al publicației editate de Uniunea Cineaștilor din România.
     Duminică la ora 6, regizat de Lucian Pintilie pe un scenariu pe care l-a scris împreună cu Ion Mihăileanu, este filmul de debut al lui Dan Nuțu, care face cuplu cu Irina Petrescu, deja vedetă după Valurile Dunării, regizat de Liviu Ciulei.   
     Chiar dacă timpul a șters amintirile de la filmare, Dan Nuțu are o legătură afectivă cu acest film, care este ”dragostea dintâi”. Crede că e oportună reluarea filmelor importante ale acelor ani, care ar trebui studiate în școală și care asigură continuitatea artistică până la generația de cineaști de acum. Dan Nuțu e convins că ultimii 20 de ani sunt vârful cinematografiei românești.
Imagine: Elena Badic
MOntaj: Radu Georgesco

Tags: dan nutu, duminica la ora 6 film, irina petrescu, lucian pintilie, mihai fulger

Comments: