Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Cel ales”, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Tiburon, SUA


Lungmetrajul Cel ales, regizat de Cristian Comeagă, a fost selectat la a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Tiburon (9-17 aprilie), oraş de pe malul Golfului San Francisco.

Filmul îi are în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte şi are premiera în România pe 24 aprilie. 
Film de acţiune cu multe momente  dramatice, cu tentă poliţistă, dar şi cu accente comice, Cel ales povesteşte, într-o manieră surprinzătoare, duelul peste decenii între un transfug devenit asasin şi cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscat existenţa. 
Regizorul, scenaristul şi producătorul Cristian Comeagă îşi descrie filmul ca fiind “în egală măsură brutal şi delicat, agreabil şi tulburător. Nu e povestea adevărată a unui individ, ci un mozaic din cioburi de poveşti, toate adevărate. Sper să aducă un nod în gât celor care-l vor vedea.” 
Povestea filmului începe în anii ’80, când domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din ţară tocmai de cei care erau puşi să-l ţină înăuntru cu orice preţ. Ani mai târziu, i-au cerut un favor, la schimb - o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut. În prezent, domnul X conduce, alături de o tânără necunoscută (Laura Cosoi), o maşină printr-o ţară care nu mai e a lui, în căutarea ieşirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă. 
Cel ales este produs de Domino Film, casa de producţie care are în portogoliu trei dintre filmele lui Nae Caranfil: Asfalt tango, Filantropica şi Restul e tăcere, dar şi comediile Tache şi La bani, la cap, la oase. 
Pelicula este distribuită de InterComFilm Distribution şi are premiera în 24 aprilie, pe 50 de ecrane din întreaga ţară. 

 

Tags: bogdan stanoevici, cel ales film, cristian comeaga, domino film, laura cosoi, nicodim ungureanu, olimpia melinte, premiera cel ales 24 aprilie

Comments: