Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Bucharest Housing Stories”, lansare online


     Pe 24 noiembrie 2015 Asociaţia VIRA a inaugurat platforma online care găzduiește web documentarul Bucharest Housing Stories, realizat în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi”.

     Primele două episoade din serie au fost proiectate în septembrie, la Manasia, în prezența organizatorilor, care oferit un interviu echipei AaRC.
    Bucharest Housing Stories este un serial documentar despre diversitatea experienței de locuire din orașul București și împrejurimi. Filmul are șapte episoade, cu 21 de personaje, fiecare despre un tip  diferit de spațiu - blocuri construite în perioada socialistă, noi ansambluri rezidențiale, zone de tip „ghetou”, cămine studențesti, spaţii publice (locuirea „în aer liber”), fostele case naționalizate și cele din zona periurbană. Fiecare episod pune accent pe diversitatea experiențelor de vecinătate sau de rutină și pe relațiile cu spațiul locativ dezvoltate de persoane cu profiluri diverse.
   Alături de conţinutul video, publicul poate vizualiza galeria de fotografii, participa la tururi virtuale, accesa materiale audio, citi texte realizate de cercetătorii proiectului și poate contribui cu texte sau fotografii.
   Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României în cadrul programul PA17/RO 13 Promovarea Diversității în Cultură și Artă din cadrul Patrimoniului Cultural European.
    Detalii: Bucharesthousingstories.ro/
 


Tags: asociatia vira, bucharest housing stories, documentare online, platforma housing stories

Comments: