Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Aferim!” și „Comoara”, pe lista pentru premiile Academiei Europene de Film


     Academia Europeană de Film a anunțat cele 52 de filme selectate pentru a fi nominalizate la Premiile Filmului European 2015.
     Dintre filmele românești, pe listă sunt Aferim!, regizat de Radu Jude, și Comoara lui Corneliu Porumboiu. Aferim! a câștigat Ursul de argint pentru regie la Berlin 2015 și este propunerea României la premiile Oscar. Comoara a fost prezentat la Cannes anul acesta, în cadrul Un Certain Regard și a luat Prix un certain talent. Filmul a mai câștigat și premiul pentru cel mai bun film românesc la Festivalul Internațional de Film din Transilvania.
     Premiile Filmului European au ajuns la cea de-a 28-a ediție, iar gala din acest an va avea loc la Berlin.
     Academia Europeană de Film și-a exprimat sprijinul pentru cineastul rus Oleg Sentsov, care a fost arestat pe 11 mai 2014 sub acuzația de „crime de natură teroristă” împotriva Rusiei. I s-a dat o sentință de 20 de ani de închisoare. Membrii EFA au trimis o scrisoare Președintelui Putin și autorităților ruse, semnată de peste 1000 de oameni, majoritatea profesioniști din industria filmului. Cei care vor să se alăture demersului, pot găsi informațiile aici.
     Detalii: Europeanfilmawards.eu

Tags: academia europeana de film 2015, aferim, corneliu porumboiu, premiile filmului european, radu jude, un etaj mai jos film

Comments: