REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film


Andrei Papp


  • Inginer de sunet
  • Născut(ă): 22.11.1931 la Tileagd (Bihor)
  • Decedat(ă): 2015 la Bucureşti
Studii de specialitate la Leningrad (promoţia 1956). mai mult...

Cunoscut pentru:

1997

1978

1974

Festivaluri / Premii

  • 1975
ACIN Zidul Cea mai bună coloană sonoră
  • 1979
ACIN Vacanţă tragică
Ora zero
Cea mai bună coloană sonoră
  • 1990
UCIN Sezonul pescăruşilor Cea mai bună coloană sonoră
  • 1998
Terminus paradis Cea mai bună coloană sonoră
  • 2009
Gopo Premiul special pentru întreaga activitate cinematografică

Filmografie

Occident

2002

După-amiaza unui torţionar

2002

Marfa şi banii

2001

Terminus Paradis

1997

Prea târziu

1996

O vară de neuitat

1994

Cel mai iubit dintre pământeni

1992

Unde fugi, maestre?

1992

Balanţa

1991

Rămânerea

1990

Kilometrul 36

1989

Enigmele se explică în zori

1989

Desene pe asfalt

1988

Aurul alb

1988

Zâmbet de soare

1987

Unde eşti, copilărie?

1987

Figuranţii

1986

Primăvara bobocilor

1985

Sezonul pescărușilor

1984

O lumină la etajul zece

1984

Bocet vesel

1983

Povestea călătoriilor

1983

Prea tineri pentru riduri

1982

Întunericul alb

1982

Buletin de Bucureşti

1982

De ce trag clopotele, Mitică?

1981

Dragostea mea călătoare

1980

Bună seara, Irina

1980

Ora zero

1979

Vacanţă tragică

1978

Revanşa

1978

Nea Mărin miliardar

1978

Mai presus de orice

1978

Profetul, aurul şi ardelenii

1977

Buzduganul cu trei peceţi

1976

Tufă de Veneţia

1976

Accident

1976

Evadarea

1975

Zidul

1974

Proprietarii

1973

Dincolo de nisipuri

1973

Parașutiștii

1972

Decolarea

1971

Printre colinele verzi

1970

Reconstituirea

1968

K.O.

1967

Cine va deschide uşa?

1967

Zodia Fecioarei

1966

Duminică la ora 6

1965

Cartierul veseliei

1964

Un surâs în plină vară

1963

Partea ta de vină

1962

Când primăvara e fierbinte

1961

Articole și Interviuri

Andrei Pap, „Zgomotul şi furia” - Laurenţiu Damian