REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEvadarea (1975)

The Break Out

82 min. - Acțiune Dramă - AG - 18.08.1975

Sinopsis : Acțiunea este inspirată de un fapt real petrecut în timpul celui De-al Doilea Război Mondial pe frontul susținut de armatele române în munții Tatra.

Regie: Ştefan Traian Roman

Scenariu: Francisc Munteanu

Actori Principali: Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Emmerich Schäffer


Galerie Foto:

  • Evadarea (1975)
  • Evadarea (1975)
  • Evadarea (1975)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Gheorghe Dinică Cpt. Stoian
Jean Constantin Ion Ion
Emmerich Schäffer Englezul
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Unu

Date de producție

Filmări noiembrie 1974 – mai 1975 (filmul este terminat conform revistei "Cinema" nr. 6/1975). Cheltuieli de producție 2.501.000 lei.
Ecran normal, color, 9 acte, 2203 m.

Distribuitori

Româniafilm

Trivia

Opinia criticului
„Ciudat film acesta, pornit cu atâtea bune intenții, cu atâta nobilă dorință de a se realiza, cu atâta, chiar, siguranță promițătoare, cu atâta ambiție de a ajunge pe mai multe căi la sufletul spectatorilor (...); ciudat cum acest film cu miză mare de adevăr, cu picioarele înfipte solid în realitate, reușește să capete un aer artificios, machiat, aer de neîmplinire, de valențe rămase libere, plutitoare în vânt, de stângace întâlnire între idee și forma ei, între formă și conținut, finalmente.” (Eva Sîrbu)

„Filmul este extrem de banal, o înșirare de acțiuni și de momente văzute și răsvăzute în toate filmele de spionaj sau de rezistență din ultimii 30 de ani. Nimic, în această peliculă, nu este atins de fiorul originalității, al inventivității creatoare – cerință primordială chiar și în cazul unui produs artizanal cuviincios. (...) Dacă un film poate fi comparat cu un pește, având scenariul drept cap, nu mai încpe nici o îndoială că Evadarea de la scenariu s-a stricat.” (Florian Potra)

Evadarea (1975) - Photo