REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu în “Aferim!”, după 30 de ani de la “Moromeţii”


Cuplul actoricesc din Moromeţii lui Stere Gulea, Luminiţa Gheorghiu şi Victor Rebengiuc, revine în Aferim!  

     
     Radu Jude, care a primit Ursul de Argint pentru regia acestui film la Berlinale 2015, a vrut ca secvenţa cu cei doi actori să fie un omagiu adus peliculei din 1986.
Este pentru prima oară, după 30 de ani, când Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu joacă din nou împreună într-un lungmetraj. 
“Mă bucur că am lucrat cu Radu Jude. A fost o întâlnire foarte plăcută, o revenire în prezent şi o aducere aminte de la colaborarea cu el pe platourile de la Moartea Domnului Lăzărescu, unde Radu a fost asistent de regie. M-am bucurat foarte tare când mi-a spus că voi juca împreună cu Victor Rebengiuc, cu care m-am simţit foarte bine, şi abia aştept o nouă provocare din partea lui Radu, o nouă partitură pentru mine şi Victor”, a declarat Luminiţa Gheorghiu. 
“Am fost foarte fericit că mi s-a oferit ocazia să joc din nou cu Luminiţa, partenera mea minunată din Moromeţii, şi am înţeles că Radu Jude a dorit să aducă un omagiu filmului lui Stere Gulea prin acest scurt şi dur moment din filmul Aferim!. Sunt fericit că în argintul „Ursului” se găsește o fărâmă din prestaţia mea şi a Luminiţei”, a afirmat Victor Rebengiuc. 
Aferim!, în regia lui Radu Jude, va fi lansat în cinematografe pe data de 13 martie. 
Aferim! este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films  şi cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă. Finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susţinut de Eurimages. 
Detalii : facebook
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aferim, luminita gheorghiu, morometii, radu jude, victor rebengiuc

Opinii: