REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Berlinale 2015: Ursul de Argint pentru regie – Radu Jude cu “Aferim!”


Regizorul Radu Jude a primit premiul pentru lungmetrajul Aferim! la gala de sâmbătă seara de la Berlinale Palast, la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

     Juriul de la Berlinale 2015 a fost condus de regizorul american Darren Aronofsky şi format din Daniel Brühl (actor, Germania), Bong Joon-ho (regizor, Coreea de Sud), Martha De Laurentiis (producător, SUA), Claudia Llosa (regizor, Peru), Audrey Tautou (actriţă, Franţa) şi Matthew Weiner (producător/scenarist, SUA). 
Radu Jude a intrat în competiţia de la Berlin cu nume importante ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi. 
     Cronicile elogioase din Hollywood Reporter şi Variety anunţau că filmul lui Jude este un competitor serios la premii. Radu Jude cu Aferim! şi Malgorzata Szumowska, cu Body, au primit, ex aequo, Ursul de Argint pentru regie. 
Aferim! este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timişoreana, MEDA, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă. Finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susţinut de Eurimages. 
Detalii: facebook

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, aferim, radu jude, teodor corban, ursul de argint pentru regie la berlinale 2015

Opinii: