REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmValentin Hotea e în postproducție pentru “Lebensdorf”, noul său lungmetraj


     Vali Hotea face ultimele retușuri la cel de-al doilea lungmetraj al său, comedia neagră Lebensdorf
     Doi soți, Mimi Brănescu și Ioana Flora, vin la notar (Ada Solomon) pentru actele de divorț. Povestea îl are în centru pe un bărbat matur (Mimi Brănescu), care oscilează între două țări, România și Germania, și două femei – soția (Ioana Flora) și iubita (Ana Covalciuc). Ideea i-a venit lui Vali Hotea pe când se afla în Germania, la o rezidență pentru Roxanne, împreună cu co-scenarista Ileana Muntean și producătoarea Ada Solomon.
     Filmul este o co-producție a mai multor case românești – HiFilm, Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media și Scharf Film Production, producătoare fiind Ada Solomon și Diana Păroiu. Proiectul a beneficiat de suport financiar din partea Centrului Național al Cinematografiei și a Europa Creativă - MEDIA.
      Alexandru Solomon este director de fotografie,Dana Bunescu răspunde de montaj, iar Alexandru Dumitru de sunet, Mălina Ionescu semnează scenografia, iar Cireșica Cuciuc a creat costumele.
     Filmările, care au avut în vara și toamna anului trecut, au durat șase săptămâni și s-au desfășurat în București, Berlin și Sieben Linden. 
Detalii: CineEuropa
(16.06.2020)

Cuvinte cheie: ada solomon, hifilm productions, lebensdorf film, mimi branescu, valentin hotea, vali hotea

Opinii: