REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Lebensdorf”, de Vali Hotea: Un triunghi amoros disfuncțional


     Într-o frumoasă casă veche din centrul Bucureștiului, invadată de echipa de tehnicieni, regizorul Vali Hotea este în centrul agitației, pentru că se filmează o secvență din Lebensdorf. Doi soți, Mimi Brănescu și Ioana Flora, vin la notar (Ada Solomon) pentru actele de divorț.
     Povestea îl are în centru pe un bărbat matur (Mimi Brănescu), care oscilează emoțional între două femei – soția (Ioana Flora) și iubita (Ana Covalciuc). Ideea i-a venit lui Vali Hotea pe când se afla în Germania, la o rezidență pentru Roxanne, împreună cu co-scenarista Ileana Muntean și producătoarea Ada Solomon. Deprimat din cauza unor probleme personale, dar și de vremea friguroasă și ploioasă, i s-a formulat în cap o frază: ”I Hate Berlin”, care s-a transformat în poveste bună pentru un scenariu. Între timp, titlul s-a schimbat în Lebensdorf, după numele unei localități unde ajung personajele, iar filmul este realizat cu aceeași echipă. Alexandru Solomon este director de fotografie, Dana Bunescu răspunde de montaj, iar Alexandru Dumitru de sunet, Mălina Ionescu semnează scenografia, iar Cireșica Cuciuc a creat costumele.
     Finanțarea a durat mai mult timp, pentru că pelicula este produsă de HiFilm Productions, împreună cu mai mulți co-producători, și a fost filmată în Germania și România. Premiera este programată pentru 2020.  
 
Imagine: Elena Bădic
Montaj: Radu Georgescu
(28.10.2019)

Cuvinte cheie: ada solomon, alexandru solomon, hi film productions, ioana flora, lebensdorf film, mimi branescu, vali hotea

Opinii: