REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmVali Hotea filmează, în Germania și România, comedia neagră „Lebensdorf”


     Regizorul Vali Hotea filmează în Germania și România, timp de 30 de zile, comedia neagră Lebensdorf, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție. Lungmetrajul îl are în centrul poveștii pe Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu) , un scriitor ce trece prin criza vârstei mijlocii și este în pană de creație. În încercarea de a-și reface viața și de a-și termina noul roman, el pendulează între două țări (România și Germania) și două femei (Andra - soția și Giulia - fosta lui mare iubire).  În căutările lui trece printr-o serie de întâmplări ciudate și amuzante în Berlin, în București și într-un sat ecologic izolat din inima Germaniei, Lebensdorf. Totul până când în turbionul creat de imaturitatea lui emoțională trebuie, totuși, să ia o decizie. Poate cea mai proastă din viața lui.
     „Cine a trecut prin el știe că divorțul este o experiență uneori chiar traumatizantă. Împrumutând poveștii părți din experiența personală, privesc cu ironie tandră acest episod din viața lui Ducu Dobrescu, într-o comedie dulce-amară despre indecizie şi asumarea responsabilității”, declară regizorul Vali Hotea. „Mai în glumă, mai în serios, întotdeauna este loc pentru mai rău. Deci, nu încercați așa ceva acasă. Doar la cinema”.
     De cealaltă parte, producătoarele Ada Solomon și Diana Păroiu explică: „Este un film despre căutări, decizii, amintiri, descoperiri și redescoperiri. Este un film despre oameni și despre lumea în care trăim noi, azi. Este un film despre cicatrici și amputări, despre responsabilitate ca rezultat al libertății. E un film despre noi. O parte a vieții care poate fi, într-o anumită măsură, o parte a vieții fiecăruia dintre noi. O parte a unei vieți cu soare și cu ploi. Ca toate viețile”.
     Vali Hotea regizează Lebensdorf după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Ileana Muntean. Este al doilea lungmetraj la care colaborează, după Roxanne.Imaginea este semnată Alexandru Solomon, de montaj se ocupă Dana Bunescu, iar de scenografie, Mălina Ionescu. Costumele au fost create de Cireșica Cuciuc, machiajul și coafura – de Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan. Alexandru Dumitru este responsabil cu designul de sunet. Producătoare sunt Ada Solomon si Diana Păroiu – Hi Film Productions.
     Lebensdorf este o producție HiFilm Productions, în asociere cu nomada.solo și Visual Walkabout. Coproducători sunt Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media și Scharf Film Production. Filmul are sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene și este susținut de Cinema City Romania, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika Romania, Avon Cosmetics Romania, SaviniDue, MediaCom și Vitrina Advertising. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul Sofia Meetings, TIFF Transilvania Pitch Stop Co-production Platform, Sarajevo Talents Pack & Pitch Workshop, Rome MIA, Connecting Cottbus.
(9.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, alexandru solomon, ana covalciuc, hifilm productions, ioana flora, lebensdorf film, mimi branescu, vali hotea

Opinii: