REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTudor Istodor, la Shooting Stars 2017


     Luni seară, 13 februarie, a avut loc gala de premiere a participanților la programul Shooting Stars, organizat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, la care a fost selectat și actorul Tudor Aaron Istodor.
     „Tudor reușește să imprime interpretării un naturalism emoționant, deseori dublat de o căldură umană. În același timp, aceasta calibrare foarte fină a jocului actoricesc ar putea fi oricând perturbată de un moment de energie bruscă. Instinctul este acolo, iar el știe să-l joace abil,” a motivat juriul alegerea actorului în program.
     Tudor Istodor joacă personajul principal în cel mai recent film semnat de Adrian Sitaru, Fixeur, care a intrat pe marile ecrane pe 27 ianuarie. Rolul i-a adus premiul pentru interpretare la Les Arcs European Film Festival.
     Ajuns la cea de-a 20-a ediție, Shooting Stars este un program creat cu scopul de a promova cel mai buni tineri actori europeni, care se desfășoară în fiecare an în cadrul festivalului de la Berlin. Anual, un juriu de specialiști alege 10 actori de pe lista lungă de nominalizări a membrilor organizațiilor din European Film Promotion. Din juriului ediției aniversare 2017 au făcut parte: Dorka Gryllus (actriță), Lucinda Syson (director de casting), Pandora da Cunha Telles (producător), Xavier Koller (regizor), Jan Lumholdt (scriitor/critic).
     Alți actori români care au participat la edițiile trecute ale programului sunt: Cosmina Stratan (2014), Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoș Bucur (2010), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistașu (2007). 
     Detalii: www.shooting-stars.eu
(14.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: actori romani berlinale, berlinale 2017, shooting stars 2017, tudor aaron istodor

Opinii: