REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAndrei Huțuleac debutează ca regizor cu scurtmetrajul „Offstage”


     Offstage este debutul în regie de film al actorului Andrei Huțuleac. Scurtmetrajul este o producție independentă a casei DaKino, producător principal fiind Dan Chișu, în timp ce actorul este co-producător.
     Într-o seară liniștită de septembrie, actorul Alexandru Solomon este răpit de o mamă dispusă să facă orice pentru fiul ei.
     „Am decis să devin producător principal al scurtmetrajului Offstage în primul rând pentru că mi-a plăcut  scenariul și în al doilea rând pentru că mă încăpățânez să cred că filmul independent rămâne una dintre cele mai bune soluții. Mai ales când vine vorba de scurtmetraj. În al treilea rând, dar nu în ultimul, am făcut-o și pentru că Andrei părea foarte hotărât să-l facă. Cu alte cuvinte, nu părea că dacă eu nu intervin, el renunță. Așadar: scenariul și determinarea regizorului la debut m-au convins,” a declarat Dan Chișu.
     Din distribuție fac parte actorii:  Amalia Ciolan, Adrian TitieniTudor Aaron Istodor, Nicoleta Hâncu, Vladimir Purdel, Alin Florea, Andrei Ciopec și Carol Ionescu. Imaginea o semnează Constantin Ene, decorul și costumele îi aparțin Anei Cântăbine, iar montajul e realizat de Valerian Bulgariu.
     „Sunt actor și am vrut să regizez un scurtmetraj. Mă pasionează filmul și mecanica lui. Am făcut-o într-un moment în care îmi practic profesia de bază cu oarecare succes tocmai ca să nu am senzația că mă refugiez în regie din cauza vreunor frustrări. A fost o experiență revelatoare din mai multe puncte de vedere. Am crezut că voi face un film simplu cu o echipă restrânsă și m-am trezit filmând patru nopți la rând, în trei locații, cu 25 de oameni cărora trebuia să le spun ce să facă. Cred că m-am descurcat onorabil. Sunt mândru de rezultat. Ceea ce nu garantează că filmul e bun. Aș fi la fel de mândru și dacă ar fi de neprivit. Pentru simplul fapt că e primul produs a cărui devenire am parcurs-o în totalitate, de la idee la ecran,” spune Andrei Huțuleac despre debutul său în regie de film.
     Detalii: Facebook
(20.01.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei hutuleac, dan chisu, offstage film, scurtmetraje romanesti, tudor aaron istodor

Opinii: