REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdrian Sitaru a început filmările pentru „Fixeur”


Săptămâna aceasta au început filmările pentru Fixeur/The Fixer, un lungmetraj regizat de Adrian Sitaru, pe un scenariu de Adrian Silişteanu şi Claudia Silişteanu.

În rolurile principale sunt Tudor Aaron Istodor şi Mehdi Nebbou (Schläfer, München, Body of Lies). Radu (Tudor Aaron Istodor) este un tânăr jurnalist care vrea să lucreze în presa internaţională. Repatrierea unei prostituate minore din Franţa îi oferă tânărului ocazia de a-şi arăta abilităţile de reporter, motiv pentru care pleacă în Transilvania, împreună cu o echipă de la o televiziune franceză, condusă de un jurnalist celebru (Mehdi Nebbou). La faţa locului, sarcina lui Radu se dovedeşte a fi mult mai complicată decât părea iniţial. 
Filmările vor dura aproximativ o lună de zile şi vor avea loc în 20 de locaţii din Bucureşti şi Bistriţa. 
Din distribuţie mai fac parte: Adrian Titieni, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Nicolas Wanczycki, Christophe Pomez, Cristian Ilinca, Sorin Cociş. 
Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, cu care Sitaru a colaborat şi la lungmetrajele Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenţii şi Domestic, iar producţia este asigurată de 4 Proof Film, în coproducţie cu Petit Film din Franţa. 
Proiectul este realizat cu finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, Programul MEDIA (Europa Creativă), Programul Operaţional Basse-Normandie, Heineken România, Orange România, BRD Groupe Societe Generale şi ALTEX. 
Premiera în România va avea loc în 2016. 
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 4 proof film, adrian silisteanu, adrian sitaru, adrian titieni, filme romanesti, fixeur film, tudor aaron istodor

Opinii: