REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Trei scurtmetraje de la UNATC, premiate la Big Bang Short Film Festival 2019


     Filmele Micul erou, regizat de Elena Ciolacu, Micul Gigant, în regia lui Alin Duruian, și Pastila fericirii, regizat de Cecília Felméri, au câștigat Distribution Award, la Festivalul International Big Bang din Atena. Premiul constă în distribuirea filmelor câștigătoare în două cinematografe din Grecia, în perioada 9-15 ianuarie 2020.
     În luna iunie 2019, România a fost, în premieră, țară invitată de onoare a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj „Big Bang” din Atena. Programul Romanian Short Film Panorama a cuprins peste 40 de filme românești, împărțite în mai multe secțiuni.
     În Micul erou, un băieţel porneşte într-o aventură imaginară a cărei miză este eliberarea mamei sale din închisoarea grijilor și a stresului.
     Micul Gigant este un portret al lui Andrei „Micul Gigant”, un băiat care suferă de tetrapareză spastică, care are o comunitate online cu care își petrece timpul.
     În Pastila fericirii, urmărim o emisiune TV care dă șansa unei revanșe regizate cetățenilor nedreptățiți. Un scurtmetraj ingenios și amuzant, răsplătit cu Mențiune Specială ZFR la TIFF 2013.
     Detalii: www.unatc.ro 
(09.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: micul erou film, micul gigant film, pastila fericirii film, scurtmetraje studentesti unatc, unatc il caragiale

Opinii: