REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBucurești 41 Tur Virtual, la CINETic între 3 șși 12 noiembrie


     BUCUREȘTI 41 Tur Virtual este o escapadă virtuală în Bucureștiul anului 1941, o experiență imersivă unică în care pot fi vizitate trei spații și evenimente din trecutul orașului într-o experiență steroscopică între 3 și 12 noiembrie la centrul CINETic. Proiectul este recomandat +15 ani.
     Experiențele virtuale pornesc de la fapte și oameni reali din timpul Pogromului din Bucureștiul anului 1941. Veți putea experimenta Marea Curățenie, filmare 360° cu Nokia Ozo, veți putea vedea cum se pregătesc Perișoarele Legionare într-o experiență interactivă, sau veți putea să vă plimbați prin Pădurea Jilava, generată cu ajutorul calculatorului (CGI). 
     Cei interesați se pot programa prin email la adresa bucuresti41vr@gmail.com sau la telefonul 0213711200 / 0740894946, urmând ca vizita să aibă loc la centrul CINETic (Str Tudor Arghezi 3B, intrarea prin parcarea Teatrului Național) între 3 și 12 noiembrie 2017 (intervalul orar 15-20). Experiențele vor fi vizionate în Oculus Rift, iar fiecare vizitator are nevoie de aproximativ 25 de minute pentru a vedea cele trei experiențe VR. 
     Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” de către Primăria Generală a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB, în parteneriat cu CINETic.
     CINETic are ca misiune inovația tehnologică și cercetarea în domeniile interacțiunii digitale și a neuroștiinței aplicate, în artele performative și film. Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic a fost înființat în cadrul UNATC ca departament de cercetare.
     Mulțumiri speciale Teatrului Evreiesc de Stat pentru sprijinul acordat in realizarea proiectului și pentru co-producerea spectacolului București 41 Tur Retur. Mulțumiri Federației Comunităților Evreiești din România pentru găzduirea filmărilor în Sinagoga Mare precum și Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, partener în realizarea cercetării din 2016 derulate pentru realizarea spectacolului București 41-Tur Retur.

Muzica: Raluca Ioan
Costume: Andrei Dinu
Scenariu: Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu, Alexa Băcanu
Regie: Alexandru Berceanu
Imagine: Liviu Mărghidan
Editare Video: Bogdan Alexandru
Grafică: Marius Hodea
Dezvoltare aplicație VR-Ciprian Făcăeru
Colorizare: Mircea Crivoi
Inginer Sunet: Mihai Gheorghiu
Distribuția: Liviu Lucaci, Andrei Bibire, Mircea Dragoman, Monia Pricopi, Mihai Prejban, Darius Daradici
(07.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bucuresti anul 1941, cinetic, pogromul din bucuresti, spectacol bucuresti 41 tur retur, unatc il caragiale

Opinii: